Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αν δε συμφωνήσει η Τουρκία… πάνε τζάμπα οι φράκτες!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

fraktis_evrou_20110115_01
“Χωρίς συμφωνία με την Τουρκία, όσους φράχτες και να φτιάξουμε δεν είναι αρκετοί”. Την άποψη αυτή υποστήριξε, στην τοποθέτησή του "επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων" κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

"Η Ελλάδα αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου παρανόμων μεταναστών για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Η FRONTEX αναφέρει ότι το 90% των λαθρομεταναστών εισέρχονται στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν στην χώρα μία μεγάλη κρίση σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό”, επισήμανε ο κ. Παπανικολάου.
Σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του περίφημου φράχτη, διερωτήθηκε “αν μια τέτοια λύση θα βοηθούσε στρατηγικά στο να λύσουμε το πρόβλημα. Αν αρκεί αυτό. Φυσικά και όχι. Όσους φράχτες και να φτιάξουμε, όσες παρόμοιες προσπάθειες και να καταβάλουμε αυτό που πρωταρχικά χρειάζεται είναι μια συνολική στρατηγική αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Και για να ξεκινήσουμε σωστά το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εδραιώσουμε μια καλή συνεργασία για τα θέματα αυτά με την βασική χώρα προέλευσης, την Τουρκία”.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θύμισε πως “εκκρεμεί η υπογραφή συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας και γνωρίζουμε καλά ότι για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και να εφαρμοστεί χρειάζονται περίπου ενάμιση με δύο χρόνια. Μέχρι τότε λοιπόν ας εφαρμόσουμε την διμερή συμφωνία που υπάρχει με την Ελλάδα από το 2002 όπως έκαναν και άλλες χώρες του νότου με τις αντίστοιχες χώρες προέλευσης και ρύθμισαν το πρόβλημα”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: