Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Νέες επαφές του Στ. Λαμπρινίδη στις ΗΠΑ

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης.

 

Μετά τη σημερινή άφιξή του στην αμερικανική μεγαλούπολή, προερχόμενος από την Ουάσιγκτον, ο κ. Λαμπρινίδης μετέβη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όπου είχε συνάντηση με αρκετούς προέδρους και στελέχη ομογενειακών φορέων και επιχειρηματίες.

Αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας), θα συναντηθεί με τον κ. Νίμιτς, στον οποίο αναμένεται να επαναλάβει την ετοιμότητα της χώρας μας για να εξευρεθεί λύση για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, το οποίο θα είναι το ίδιο για όλες τις χρήσεις.

Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα φθάσει απόψε στη Νέα Υόρκη και το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για το Κυπριακό στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, και το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: