Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γερανίδης: Ξαναφέραμε τη ΝΔ μέσα σε δύο χρόνια!

papandreou_600_375_-1520156841Τα άκουσε, για τα καλά, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους οποίους συναντήθηκε απόψε! Η γκρίνια, ειδικά για θέσεις όπως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, ήταν μεγάλη.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Γερανίδη: «Πετύχαμε το ακατόρθωτο! Καταφέραμε σε δύο χρόνια να επαναφέρουμε τη ΝΔ», είπε! Μάλιστα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπεμφθούν από την κυβέρνηση όσοι υπουργοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους!

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, βουλευτής Πιερίας, φέρεται να είπε ότι «είμαστε χρεωκοπημένοι και το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι το κούρεμα του χρέους πάνω από 50%».

Η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, πρότεινε «ειδική αγωγή» σε όσους έχουν παθολογικό πρόβλημα να βγαίνουν στην τηλεόραση και να εξοργίζουν τον κόσμο κουνώντας το δάχτυλο σε εργαζόμενους και ανέργους ενώ οι ίδιοι ήταν υπουργοί την εποχή των προσλήψεων. Επίσης ζήτησε την  ίδρυση «κοινοβουλευτικού φόρουμ» που θα μεταβιβάζει τα αιτήματα βουλευτών στον πρωθυπουργό και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, έδωσε ένα πρόγραμμα έργων, για την περιοχή στην οποία εκλέγεται, λέγοντας στον πρωθυπουργό πως δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ψήφο του αν δεν δρομολογηθούν τα έργα αυτά!

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, επεσήμανε την αναγκαιότητα των μέτρων προκειμένου η χώρα να μην χρεωκοπήσει, ζήτησε την στήριξη όλων των βουλευτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας». Σημείωσε επίσης, πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.

Σε κάποια στιγμή παραδέχτηκε πως ο κόσμος έχει φθάσει στα όριά του: «Είμαστε παρόντες. Δεν ξέρω αν θα αντέξει ο κόσμος και αν θα γίνει ένα μπαμ αύριο το πρωί αλλά η πορεία είναι δεδομένη και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε» φέρεται να είπε.

Παράπονα εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον για τις τοποθετήσεις Πάγκαλου, αλλά και για την αρθογραφία Σημίτη. «Είναι πρώην πρωθυπουργός και διατηρεί την αυτονομία του», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: