Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τα ΄πε, σαν… άνδρας στον πρωθυπουργό η Όλγα

Μόνη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2010».Συμπαράσταση από τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του, βρήκε, απόψε, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 

Ο Τσετίν Μαντατζή, βουλευτής Ξάνθης, παρομοίωσε την κατάσταση στη χώρα με το άρρωστο παιδί. «Όπως το μικρό παιδάκι που παθαίνει πνευμονία, και πρέπει να πάρει πικρό φάρμακο, ενώ δεν θέλει, έτσι πρέπει να κάνει και η χώρα», είπε, κάνοντας λόγο για «αναγκαία μέτρα, είτε μας αρέσουν είτε όχι».

Ο κ. Μαντατζή έριξε και τα… καρφιά του προς την αντιπολίτευση. Έθεσε θέμα πολιτικής συνεννόησης, παρατηρώντας ότι σε άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα, οι πολιτικές δυνάμεις ομονόησαν για να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση, πράγμα που «δυστυχώς, δεν συμβαίνει στην Ελλάδα».

Παρόμοιες ήταν και οι τοποθετήσεις του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Γενικά, απόψε, ο πρωθυπουργός φάνηκε να… ξεφεύγει πιο εύκολα, από ότι χθες, που είχε να κάνει με τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, εξήρε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν θα γίνουμε Ινδία». Ζήτησε «να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό και την Ελβετία», αποσπώντας τη συναίνεση του πρωθυπουργού επί του θέματος. «Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η προσπάθεια», φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δεν… άντεξε, όμως, μαζί με άλλους, να μη θίξει θέμα ακριβού πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της εξίσωσης του φόρου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε πως καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με σκοπό να μην γίνει αυτή η εξίσωση.

Με τους υπουργούς τα ΄βαλε ο ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. «Είναι πιο αξιοπρεπής και πιο πολιτική στάση να εξηγούμε γιατί κάνουμε κάποια πράγματα, παρά να τα αποκηρύσσουμε δημοσίως, ενώ τα έχουμε ψηφίσει και εμείς στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όταν κάποιος συνάδελφός του είπε πως ο νόμος για τις κρίσεις των διευθυντών είναι… “τραγικός, επειδή μας προκύπτουν όλο νεοδημοκράτες διευθυντές”, απάντησε πως πρέπει να απεμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα «πολιτικά δεσμά» και δη αυτά με την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.

Αυτή, όμως, που ξεσπάθωσε, ήταν η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρεντάρη Τέντε: «Δεν θα ψηφίσω κανένα νόμο που δεν θα είναι γνήσια μεταρρυθμιστικός στο εξής», τόνισε! Πρόσθεσε ότι «ο λαός κουράστηκε» και έκανε λόγο για «ολίγον μεταρρυθμιστές» υπουργούς. «Στην ποδιά σας σφάζονται αριβίστες, οι οποίοι δεν θέλουν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις», φέρεται να είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά υπουργών. Και συνέχισε:

«Ο λαός πίστεψε ότι θα αλλάξουμε το κράτος και τώρα δεν βλέπει φως στο τούνελ». Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να «χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι», επισημαίνοντας στους Ευρωπαίους τα λάθη που έκανε και η ΕΕ και εξηγώντας τους ότι κανείς δεν έχει πετύχει τη μείωση στο έλλειμμα που πέτυχε η Ελλάδα. «Να τους πείτε ότι η καταβολή αυτού του 8,3% του ΑΕΠ, θα εξαθλιώσει τον λαό και εμάς», του είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: