Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διαδήλωση για τον Εφραίμ στη Μόσχα!

Περίπου 100 άνθρωποι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία (φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν την απελευθέρωση του γέροντα Εφραίμ) έξω από την ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας. Την είδηση μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Ιντερφάξ. >>>

 

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλ-Συντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των Ορθόδοξων Τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, η Στρατιωτική - Πατριωτική Ροκ Λέσχη της ενορίας της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας και εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι».

Αύριο παρόμοια διαμαρτυρία θα διοργανωθεί έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στο Κρεμλίνο.

Συνεχίζουν οι Ρώσοι επίσημοι

Σήμερα ήταν σειρά του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής (Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) Μιχαήλ Μάργκελοφ, να τοποθετηθεί υπέρ του Εφραίμ. Είπε ότι η κράτηση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παραβιάζει τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι «η σύλληψη ενός ασθενούς ανθρώπου πριν ολοκληρωθεί η δικαστική βάσανος, χωρίς να γίνεται λόγος για τις αντιλήψεις περί ανθρωπισμού, καταργεί όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε την περιφρόνηση τόσο των κανόνων της ανθρωπιάς, όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου».

«Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες να έχουν προκληθεί από την κρίση, η οποία οδήγησε τις ελληνικές Αρχές σε κατάσταση εκνευρισμού», δήλωσε ο Μάργκελοφ στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα», αν και κατά την προσωπική του γνώμη η άδικη δίωξη θα ενισχύσει το πνεύμα του ηγουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: