Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί από χθες βράδυ το Δίον

Καιρό είχαμε να ακούσουμε δηλώσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Μέσα στη λαίλαπα του οικονομικού προβλήματος, τα εθνικά θέματα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και με τη χθεσινή εκδήλωση στο Δίον βρέθηκε για κάποιους η ευκαιρία να το υπενθυμίσουν.

Στο Δίον έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία πολιτικών όπως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο Π. Ψωμιάδης αλλά και λοιπών, όπως ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Η παρουσία Ψωμιάδη στα αποκαλυπτήρια κίνησε, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που βρέθηκαν εκεί, για να τον ρωτήσουν "με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στην εκδήλωση".
-Με την ιδιότητα του Μακεδόνα, απάντησε ο έκπτωτος περιφερειάρχης.
Απέφυγε να πει ο,τιδήποτε άλλο, αφήνοντας ανθρώπους γύρω από αυτόν να δηλώσουν ότι αισθάνεται «δικαιωμένος και ικανοποιημένος» από την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμος επιβράβευσε το έργο του κ. Ψωμιάδη για τη Μακεδονία τονίζοντας πως «είναι η φωνή της αλήθειας» και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για μένα περιφερειάρχης είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ιδεολογικά είμαστε το ίδιο».
Όσον αφορά την τελετή, δόθηκε η ευκαιρία τόσο στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., όσο και στον κ. Ψωμιάδη αλλά και στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, για να μιλήσουν, για άλλη μία φορά, με τον γνωστό τρόπο, για τους κινδύνους που υπάρχουν από ένα ανοικτό θέμα εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι αυτό της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου.
«Η Μακεδονία δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ποτέ. Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται. Τολμήστε να κάνετε έστω και ένα βήμα», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Παν. Ψωμιάδης.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: